Fasolka szparagowa na zimę

Opublikowane przez Pyry na gaz w Jedzenie i picie (5 lipca 2017) — Weź się podziel:

Fasolka szparagowa na zimę
Przygotowanaw tensposóbfasolkasmakujepobardzopodobniedo świeżej. Jest to świetny sposób na zachowaniesmakulatana zimowe obiady. Składniki:fasolkaszparagowaw dowolnejilości1l wodyszczyptakwaskucytrynowegołyżeczka soliłyżeczka cukruSposóbprzygotowania:Słoikiwyparzamylubsterylizujemyw piekarnikuw 100 stopniachC przez15 minut. Fasolkęmyjemy, odcinamykońcówkii kroimyna mniejszekawałki.W dużymgarnkuzagotowujemywodęz soląi łyżeczkącukru. Do wrzątku wrzucamy fasolkęigotujemy ażbędziepółtwarda. Fasolkęprzekładamydo wysterylizowanychsłoików.W garnkuzagotowujemywodęz solą, cukremi kwaskiem. Na każdylitrwodydosypujemypołyżeczcesolii cukru oraz szczyptę kwasku cytrynowego(około1/8łyżeczki).Gorąca zalewą wypełniamy słoiki.Zakręcamy.Pasteryzujemynasucho przez15minutwpiekarniku nastawionymna


czytaj więcej ...